Título de grao que ofrece formación en coñecementos científicos e tecnolóxicos vinculados coa actividade agrícola-alimentaria e paisaxística, facultando para proxectar, executar e dirixir instalacións e explotacións comprendidas nas ramas agrícola, da industria de transformación de produtos alimentarios, e no campo da hortofruticultura e a xardinaría, incidindo en os mecanismos de control de calidade e seguridade, así como na viabilidade das mesmas.
Liña de especialización CAMPUS AUGA
- Agricultura e Medio Ambiente
Mencións
Industrias Agrarias e Alimentarias
Hortofruticultura e Xardinaría
Interese académico, científico e profesional
Habilita para o exercicio da profesión regulada de enxeñeiro técnico agrícola.
Itinerarios formativos compartidos con Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos e Ciencias Ambientais que ofrecen a posibilidade de obter dous títulos de grao en áreas de coñecemento afíns combinando materias.
Posición Xangai Ranking. Academic Ranking of World Universities (2020): Tramo 201-300
Inserción laboral
Ámbito profesional
- Tecnoloxía, procesado de produtos e control de calidade e seguridade agroalimentarias
- Enxeñaría rural e proxectos de industrias agrarias e alimentarias
- Xestión de empresas e comercialización de produtos agroalimentarios
- Xardinaría, planificación de territorio e paisaxismo
Ocupación
- Enxeñeiro técnico agrícola